Bel ons op +31(0)10-2342834 of mail naar info@planning.nl

FAQ

FAQ / veelgestelde vragen

In onderstaande sectie hebben we per onderwerp een aantal veelgestelde vragen over onze software, verschil met Excel etc..
Klik op een vraag om het antwoord erbij open te klappen. Zie je jouw vraag er niet bij staan? Neem rustig contact op met ons internetbureau voor uitleg. We helpen je graag!
Verschil Cloudplan en Visibox

CLOUDPLAN
Onze ervaring leert dat over het algemeen het planproces van de meeste bedrijven prima past bij Cloudplan. In Cloudplan is het mogelijk om een resource (medewerker) direct op een project in te zetten, eventueel met een bepaalde competentie (werkzaamheid). Het werkt in de basis ala Excel. Wat dus zeer herkenbaar is voor de meesten.
Het werkt makkelijk, snel en is snel te implementeren.

VISIBOX
Visibox is een project (boomstructuur) gestuurd planprogramma, waarbij eerst bij een project de fases (optie) en vraagregels (activiteiten/competenties) moeten worden vastgelegd. Bij een vraagregel kunnen planblokjes worden aangemaakt waarbij er een vraag wordt vastgelegd naar een competentie voor een bepaald aantal personen of uren. Vervolgens kunnen er personen op worden toegekend op basis van hun competenties en beschikbaarheid. In Visibox moet de gebruiker dus meer handelingen doen om te planning te maken, maar daar staat tegenover dat er meer controles en rekenslagen in zitten.

Visibox is een project gestuurd planprogramma, waarbij eerst bij een project de fases en vraagregels (activiteiten/competenties) moeten worden vastgelegd. Bij een vraagregel kunnen planblokjes worden aangemaakt waarbij er een vraag wordt vastgelegd naar een competentie voor een bepaald aantal personen of uren. Vervolgens kunnen er personen op worden toegekend op basis van hun competenties en beschikbaarheid. In Visibox moet de gebruiker dus meer handelingen doen om te planning te maken, maar daar staat tegenover dat er meer controles en rekenslagen in zitten.
Kan ik de software kopen?

Nee, wij bieden het alleen als Saas aan. Dus op abonnementsbasis. Voordeel is dat u altijd met de nieuwste software werkt! Al vanaf per maand opzegbaar!
Verschil met Excel?

Het voordeel van Cloudplan ten opzichte van Excel is onder andere:

-Online beschikbaar
-Meerdere gebruikers met hun eigen rechten kunnen tegelijkertijd in de planning
-Koppeling mogelijk met Exchange Server of via iCal, zodat medewerkers hun eigen planning zien in hun agenda of telefoon
- Historie opbouw met zoekfunctie
-Universele import/export module om gegevens (projecten, medewerkers) te importeren of exporteren naar andere software
-Plannen ook vanuit de vraag kant (project) in plaats van alleen de aanbod zijde (medewerkers)
-Uitgebreide filter mogelijkheden
-Minder kans op fouten in de planning
-De hele historie blijft bewaard en is simpel in te zien
Wat is SaaS?

SaaS is de afkorting van Software as a Service. Ofwel: het aanbieden en gebruiken van software via internet. Klanten betalen de software in een abonnementsvorm naar gebruik in plaats van het eenmalig aankopen van software.

Voordeel voor de klant: onderhoud, service en support voor de software zijn volledig uitbesteed. De eenmalige, dure aankoop van de software is niet nodig.

Wat geeft voor bedrijven eigenlijk de doorslag om voor cloudoplossingen te kiezen? Een voordeel is de snelheid waarmee ze services kunnen opzetten en gebruiken.
Wiki pagina Cloudplan en Visibox

Planning.nl documenteert beide programma's actueel
Onderstaande de link naar de pagina's

1. Cloudplan
http://wiki.cloudplan.nl/display/CLOUD

2. Visibox
https://wiki.visibox.nl/display/VIS
Stel een vraag Bel mij terug